Mellony van Hemert over de Paralympics!

By | 13 maart 2014

Zoals jullie weten zijn de olympische spelen in Sochi al even afgelopen. Traditioneel volgen hierna de paralympische spelen. Deze spelen krijgen een stuk minder aandacht, maar winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Ook aan de organisatie is dit te zien. Op vrijdag 7 maart is de elfde editie van deze spelen groots geopend met een twee uur durend programma.

Geen medailles voor snowboarders

Tot teleurstelling van Mellony van Hemert hebben de Nederlanders zich bij het halfpipe snowboarden in Sochi niet weten te kwalificeren voor de finalerondes. Ook de olympische kampioene op de parallelreuzenslalom in 2000, Nicolien Sauerbreij, evenals aanstormend talent Michelle Dekker wisten geen medailles te behalen. Dit terwijl er heel veel talentvolle snowboard(st)ers in Nederland zijn.

Snowboarders op de paralympische spelen

Mellony van Hemert hoopt dat de Nederlandse snowboarders op de paralympische spelen revanche kunnen nemen voor de teleurstellende prestaties op de gewone spelen. De snowboardster Bibian Mentel was vlaggendraagster voor de Nederlandse sporters, laten we hopen dat dit haar een boost geeft en goud haalt!

Openingsceremonie

In het onderstaande filmpje is een compilatie te zien van een aantal schitterende scènes uit de openingceremonie van de paralympische spelen 2014.

http://www.youtube.com/watch?v=02QLZOGA8CY